Huiswerkbegeleiding


Je vindt bepaalde vakken op school erg moeilijk. Je doet enorm je best maar op één of andere manier lukt het je niet om de leerstof te begrijpen. Hierdoor ga je met steeds meer tegenzin eraan werken, je kunt het tempo in de groep moeilijk bijbenen, je ziet enorm op tegen toetsen waarbij je vooraf al het gevoel hebt dat het je toch niet gaat lukken.

Als orthopedagoog ga ik eerst samen met jou in beeld brengen wat je wel en niet beheerst en waar de blokkades ontstaan. We stellen samen doelen op waar we aan gaan werken de komende tijd. Deze doelen worden in kleine stapjes opgesteld zodat je direct resultaat en succes ervaart.

In het begeleidingsproces kijk ik vooral naar de manier van leren die het beste bij jou past. Hierdoor leer je in korte tijd vaardigheden die je ook op school en thuis direct kunt toepassen. Als het wenselijk is, gaan we samen met je leerkracht en ouders overleggen hoe we de aanpak op één lijn kunnen krijgen.

Het uiteindelijke doel is dat je zelf weer verder kunt leren en dat je de aangeleerde vaardigheden kunt toepassen op school en thuis.